FLEXCHAIR

Bij a-specifieke rugklachten blijft het moeilijk om de beschadigde structuur, de veroorzaker van de klachten, te lokaliseren met de bestaande meetinstrumenten.

Vaak blijkt op basis van klinische tekenen, de tussenwervelschijf de oorzaak van de klachten. Een van de belangrijkste klinische tekenen, naast pijn, is een

instabiel gevoel van de rug.(door de rug gaan!)

In onze praktijk werken met de Flexchair.
Als praktijk werken wij met geavanceerde behandelmethodieken om u te helpen. Een van deze methodieken is het Flexchair concept waarmee wij proberen om de rug beter te laten functioneren. Een sterke en stabiele rug geeft minder pijn en meer plezier in werk, sport en vrije tijd. Kijk zelf mee en zie de vooruitgang die u boekt. Meldt u aan bij onze praktijk. Ga naar www.flexchair.nl à databank login en registreer uzelf bij onze praktijk door in uw aanvraag de volgende code te vermelden…code volgt nog.

Met de Flexchair RBT(Romp Balans Trainer) hebben we een geprotocolleerd meet- en trainingsinstrument om de actieve stabiliteit van de wervelkolom vast te leggen.

Directe statistiek geeft inzicht in test- en trainingsresultaat.

Meer inzicht
Meten is weten, gissen is missen. Geprotocolleerd en gestructureerd evenwichtsverlies en evenwichtsherstel worden real time in beeld gebracht middels een tweedimensionale projectie in het transversale vlak, weergegeven in grafiekvorm.

Rugklachten worden effectief behandeld en geëlimineerd.

Voordelen:
• Inzage in actieve sturingsinsufficiëntie.
• Stabiliteit van de wervelkolom.

Actieve stabiliteit van de wervelkolom (core stability) vormt de basis voor een gezonde prestatie in het dagelijks leven.
In de arbeids- en sportsituatie werkt optimale stabiliteit prestatieverhogend en worden rugklachten teruggedrongen of voorkomen.
De kwaliteit van bewegen van het lichaam is afhankelijk van stabiliteit.
De PAR (Persoonlijke Actieve Rugbescherming) is een goed middel om patiënten bewust te laten worden van eigen actief functioneren en werkt verandering van gedrag naar meer activiteit in de hand.

De PAR, gewaardeerd op kwaliteit en kwantiteit van bewegen, geeft inzicht in de “core stabiliteit”.

De Flexchair (Romp Balans Trainer) is het gereedschap om de PAR test uit te voeren, stabiliteit meetbaar te maken en te voorzien van een waarde.