Veel gestelde vragen

 

Heb ik een verwijzing nodig?

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

 

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?
Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen.
Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen PER JAAR wordt vergoed en niet per ZIEKTEGEVAL. Houdt u daar rekening mee.
 

Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 zowel voor een deel uit de basisverzekering en voor het grootste deel uit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed.
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar:

Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking van vóór 2004 in stand:, d.w.z. vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt:
- de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar vanuit de basisverzekering(de rest vanuit de    aanvullende verzekering).
- kinderfysiotherapie door een geregistreerde kindertherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar (de rest vanuit de aanvullende verzekering).
- behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst een volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen.

Chronische aandoeningen:

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de eenentwintigste behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste twintig behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Als u dus niet aanvullend verzekerd bent moet u de eerste twintig behandelingen zelf betalen.


 

Openingstijden

 

Maandag

07:00 - 21:00
Dinsdag 

07:00 - 19:00

Woensdag 

07:00 - 21:00

Donderdag

07:00 - 19:00

Vrijdag 

07:00 - 19:00

Zaterdag

09:00 - 12:00

Zondag

Gesloten

 

Tarieven

 

Tarieven 2018
 Fysiotherapie  36,00
 Fysiotherapie aan huis  50,00
 Manuele Therapie  50,00
 Manuele Therapie aan huis  64,00
 Screening  15,00
 Intake en onderzoek na screening  50,00
 Intake en onderzoek na verwijzing  50,00
 Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek  65,00
 Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek aan huis  75,00
 Eenvoudig rapport  40,00
 Gecompliceerd rapport  80,00
 Telefonisch consult  14,50
 Niet nagekomen afspraken  36,00
 Toeslag buiten reguliere werktijden  12,50

 

 

Routebeschrijving

 

 

Vacatures

 

Op dit moment hebben wij geen vacature staan.

 

Medewerkers

 

  • Herman Lutke Schipholt Fysio-Manueel Therapeut
  • Ivo Lutke Schipholt  Fysio-Manueel Therapeut 
  • Teun Castelijns Fysio-Manueel Therapeut
  • Nienke van Gorp Cremer Fysio- Oedeem Therapeut
  • Pia Lutke Schipholt medisch secretaresse / kwaliteitsmanager